Foto: AFP/Scanpix

Polijas premjerministre Beāta Šidlo pirmdien pēc tikšanās ar Ungārijas kolēģi Viktoru Orbānu paziņoja, ka vēlas, lai Višegradas grupa tādos jautājumos kā imigrācija būtu vienotā frontē, vēsta Polijas Radio.

Šidlo un Orbāns cita starpā pārrunāja arī Lielbritānijas turpmāko nākotni Eiropas Savienībā (ES).

Ar Orbānu kopīgā preses konferencē izvaicāta, kas būtu vajadzīgs, lai Višegradas valstis vienotos par kopīgu nostāju, Šidlo sacīja, ka sarunas joprojām turpinās.

Premjere norādīja, ka viņa un Orbāns, runājot par tā dēvēto "Brexit'u", bijuši vienisprātis, ka "jautājumus, kas skar pabalstus un sociālo atbalstu, mums ir grūti pieņemt".

"Mēs arī vēlamies skaidri uzsvērt - ja būs runas par iespējamiem centieniem mainīt, paplašināt priekšlikumus, kas ir izvirzīti britu jautājumā, mēs tam nepiekritīsim."

Pagājušajā nedēļā Eiropadomes prezidents Donalds Tusks iepazīstināja ar ES priekšlikumiem saistībā ar Londonas pieprasītajām reformām.

Višegradas grupas galīgā nostāja tiks paziņota jaunnedēļ - pēc 15.februāra dalībvalstu tikšanās Prāgā, sacīja Šidlo. Vēl pēc trim dienām notiks ES samits.

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis paziņojis, ka Polijas jaunajai konservatīvajai valdībai sadarbība ar Višegradas grupu būs prioritāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!