Trešdien Vācijas dienvidrietumu pilsētas Vinendenas skolā notikušajā slaktiņā astoņi no deviņiem nogalinātajiem skolēniem ir meitenes un arī visi trīs noslepkavotie pasniedzēji ir sievietes, paziņoja vietējā amatpersona.
Pēc policijas sniegtajām ziņām, skolā uzbrucējs nošāvis deviņus skolēnus un trīs skolotājus. Pēc tam slepkava - 17 gadus vecs skolas bijušais audzēknis - no notikuma vietas aizbēdzis, pa ceļam nošaujot divus garāmgājējus, bet vēlāk aizbarikādējies kādā veikalā un gājis bojā apšaudē ar policistiem.

Incidents noticis Vinnendenes Albērvilas vidusskolā īsi pirms desmitiem no rīta pēc vietējā laika. Pavisam šajā mācību iestādē mācās aptuveni 1000 skolēnu.

"Tas ir vērā ņemams fakts, ka nogalinātas galvenokārt meitenes - astoņas meitenes un viens zēns. Nogalinātie pasniedzēji bija sievietes," sacīja Bādenes-Virtembergas federālās zemes iekšlietu ministrs Heriberts Rehs. "Mēs šobrīd nevēlamies par to daudz spekulēt, (..) durvīm vistuvāk sēdēja meitenes," viņš teica.

Viņš arī pavēstīja, ka policijai nav pietiekami daudz informācijas par 17 gadus vecā slepkavas motīviem.

Uzbrucējs, ko mediji identificējuši kā 17 gadus vecu bijušo skolas audzēkni Timu Krečmeru, ģērbies melnās kamuflāžas drēbēs un seju nosedzošā adītā cepurē, ap pulksten 9.30 pēc vietējā laika ieradās Albertvillas vidusskolā un no automātiskā ieroča atklāja uguni uz ikvienu ceļā satikto cilvēku.

Vietējās policijas pārstāvis Konrads Geldens žurnālistiem pavēstīja, ka jaunietis nemitīgi pārlādējis savu ieroci.

Policija par apšaudi informēta trīs minūtes pēc tās sākuma. Notikumu vietā ieradušās divas patruļas vienības Vinendenas vidusskolā atrada deviņus nošautus skolēnus un trīs skolotājus.

Pēc apšaudes skolā jaunietis devās uz tuvējo psihiatrisko klīniku, kur nošāva vienu slimnīcas darbinieku.

Pēc tam uzbrucējs nozaga automašīnu un izbrauca no pilsētas. Tajā laikā Vinendenā jau bija izvēsta milzīga drošības operāciju, kurā bija iesaistīti simtiem policistu, īpašo uzdevumu vienības kaujinieki, snaiperi, dienesta suņi un vairāki helikopteri.

Vinendenā tika izveidoti vairāki kontrolposteņus un pārbaudot visas automašīnas.

Policisti jaunieti aplenca lielveikala autostāvvietā 40 kilometrus attālajā Vendlingenas pilsētā.

Stāvvietā starp uzbrucēju un policistiem izcēlās apšaude, kuras laikā uzbrucējs nošauts. Apšaudē arī nogalināti divi garāmgājēji, bet divi policisti guvuši nopietnus ievainojumus.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!