Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Teroristiskais grupējums "Taliban" paziņojis, ka visiem ārvalstu bruņotajiem spēkiem jāpamet Afganistāna līdz noteiktajam termiņam septembrī, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ar šādu paziņojumu "Taliban" nācis klajā neilgi pēc tam, kad izskanējušas ziņas par to, ka 1000 ārvalstu karavīri varētu palikt Afganistānā, lai apsargātu diplomātiskās misijas un Kabulas lidostu.

Teju 20 gadus ilgā NATO militārā operācija Afganistānā tuvojas noslēgumam, taču bažas par drošības situāciju valstī saglabājas. Aizvadīto nedēļu laikā "Taliban" savā kontrolē pārņēmis vairākas teritorijas.

Talibu pārstāvis Suhails Šahēns sacīja, ka pēc ārvalstu spēku atvilkšanas procesa noslēguma, valstī nevajadzētu palikt citu valstu spēkiem.

"Ja viņi atstās savus spēkus pretrunā ar Dohas vienošanos, tad tādā gadījumā tas būs mūsu vadības lēmums, kā mēs rīkosimies," BBC sacīja Šahēns. "Mēs reaģētu, un galīgais lēmums būtu jāpieņem mūsu vadībai," viņš teica. Tāpat viņš solīja, ka diplomāti un nevalstiskās organizācijas netikšot apdraudētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!