Britu biznesa izdevuma “Economist Intelligence Unit” (EIU) eksperti, analizējot dzīves kvalitāti 127 pasaules pilsētās, Kanādas pilsētu Vankūveru atzinuši par pasaulē ērtāko vietu dzīvošanai, ziņo ārvalstu masu mediji.
EIU eksperti pētījumā ņēmuši vērā pilsētu drošību cilvēku dzīvībai un veselībai, infrastruktūru un preču un pakalpojumu pieejamību.

Dzīvošanai ērtāko pilsētu saraksta pirmajās vietās ir Rietumeiropas, Austrālijas un Ziemeļamerikas pilsētas. Cilvēkiem visnedraudzīgākās pilsētas ir Alžīrijas galvaspilsēta, un Papua Jaungvinejas galvaspilsēta.

Otrā labākā vieta dzīvošanai saskaņā ar pētījumu ir Austrālijas pilsēta Melburna, trešā – Vīne, tām seko Ženēva, Pērta, Adelaida, Sidneja, Cīrihe, Toronto un Kalgari.

Saraksta veidotāji atzīst, ka lielākās šo pilsētu iedzīvotāju grūtības saistītas ar laika apstākļiem. Saraksta veidotāji arī atzīmē, ka pašlaik par drošākām vietām kļūst teroristu neapdraudētas pilsētas.

Londona saskaņā ar pētījumu ir tikpat droša kā Dublina un Losandželosa, nedaudz atpaliekot no Mančesteras un Berlīnes. Visnedrošākās vietas līdz ar Alžīras un Papua Jaungvinejas galvaspilsētas Portmorsbi ir Abidžāna, Teherāna, Zimbabves pilsēta Harare un Nigērijas Lagosa, kā arī dažas citas.

Labāko dzīvesvietu sarakstā nav iekļuvusi neviena no Dienvidamerikas pilsētām, bet neviena arī netika atzīta par sliktāko vietu dzīvošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!