Vismaz desmit Krievijas karavīri pirmdien kaujinieku uzbrukumā Čečenijas otrajai lielākajai pilsētai Gudermesai, ziņoja Krievijas informācijas aģentūras, atsaucoties uz Krievijas federālajam amatpersonām.
Vēl astoņi Krievijas omonieši smagi ievainoti, ziņoja aģentūra ITAR-TASS.

Krievijas iekšlietu ministrs Boriss Grizlovs aģentūrai "Interfax" teica, ka Gudermesai uzbrukuši aptuveni 300 kaujinieku.

Jau ziņots, ka 13 Krievijas militārpersonas, viņu vidū arī divi ģenerāļi, gājuši bojā, čečenu kaujiniekiem pirmdien notriecot helikopteru netālu no Krievijas karaspēka galvenās bāzes Hankalā pie Groznijas. Par to ziņoja aģentūra "Interfax", atsaucoties uz Krievijas militāro amatpersonu Krievijas Ziemeļkaukāza kara apgabala štābā.

Pagaidām nav sīkākas informācijas par nogalinātajiem ģenerāļiem.

Helikopteru "Mi-8" notriekuši čečenu kaujinieki, aģentūrai AFP telefoniski paziņoja kaujinieku pārstāvis Movladi Udugovs.

Viņš piebilda, ka aptuveni 10 Krievijas karavīri gājuši bojā čečenu spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumā Krievijas militārajam objektam Argunā, aptuveni 10 kilometrus no galvaspilsētas Groznijas, kur, pēc Udugova teiktā, notiek smagas kaujas.

Viņš sacīja, ka notiek sadursmes arī vairākos Groznijas rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!