Foto: AFP/Scanpix
Izceļoties panikai cilvēku pūlī, vismaz 50 cilvēki sabradāti līdz nāvei pret valdību vērstā protesta akcijā Etiopijā, vēsta izdevums "The Guardian".

Ziņas par precīzu mirušo un ievainoto skaitu ir atšķirīgas. Etiopijas opozīcijas partijas paziņojušas, ka bojā gājuši vismaz 50 cilvēki. Savukārt aktīvisti lēš, ka šis skaits varētu būt pat sešas reizes lielāks.

Protests pret valdību notika ikgadējā reliģiskā festivāla "Irreecha" laikā Oromijas reģionā, 25 kilometrus no valsts galvaspilsētas Adisabebas.

Tūkstošiem cilvēku lielajā pūlī bija dzirdami saukļi "mums vajag brīvību" un "mums vajag taisnību", kas traucējuši festivāla dalībniekiem teikt uzrunas. Lai izkliedētu protestētājus policija izmantoja asaru gāzi un raidīja brīdinājuma šāvienus, kas sēja paniku cilvēku pūlī.

Pēdējo divu gadu laikā reģionā izcēlušies vairāku pret valdību vērsti protesti. Kopš 2015. gada izskaņas daudzi protestētāji gājuši bojā sadursmēs ar policiju, raksta "The Guardian".

Lai gan Etiopija demonstrē ļoti labus ekonomiskās izaugsmes rādītājus, oponenti kritizē valdību par to, ka tā apspiedusi iedzīvotāju politisko brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!