Foto: Ints Kalniņš/Reuters/Scanpix/LETA

Lai aizsargātu nacionālo drošību un Eiropas Savienības (ES) sankciju integritāti, blokam ir jāievieš tūrisma ceļošanas aizliegums Krievijas pilsoņiem, līdz Maskava beigs iebrukumu Ukrainā, aģentūrai "Euractiv" sacīja Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa.

"Es iestājos par ES mēroga tūrisma ceļojuma aizliegumu Krievijas pilsoņiem līdz Krievijas agresijas beigām," sacīja Kallasa. "Pirmkārt un galvenokārt, tas ir jautājums par ES uzticamību un morālo skaidrību laikā, kamēr ES kaimiņos notiek masīvi kara noziegumi, iespējams, genocīds," piebilda Kallasa.

Viņa sacīja, ka atsevišķu dalībvalstu veiktie pasākumi nevar būt tik efektīvi kā ES mēroga aizliegums, brīdinot, ka "ja mums neizdosies panākt vienprātību, atsevišķām dalībvalstīm būs jāveic pasākumi pašām".

Viņas komentāri izskanējuši pēc tam, kad vairākas ES dalībvalstis ir vienpusēji apturējušas vīzu izsniegšanu lielākajai daļai Krievijas iedzīvotāju, savukārt Somija un Igaunija nesen aicināja ES to darīt kopīgi.

"Šāda pieplūduma apturēšana ir ne tikai morāles, bet arī sabiedrības un nacionālās drošības jautājums" un "ES sankciju īstenošanas jautājums," sacīja premjerministre. "Šāda situācija ir aviopārvadājumu sankciju apiešana, par kurām ES vienojās agrāk pavasarī, un mums šī nepilnība ir jānovērš tagad," viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!