Foto: PantherMedia/Scanpix
Vjetnamas premjerministrs devis rīkojumu "nopietni sodīt" personas, kuras slēpjas aiz trim valdību kritizējošiem blogiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Premjerministrs Ngujens Tan Dungs ir devis rīkojumu policijai izmeklēt un sodīt atbildīgos par „izkropļotu un nepatiesu rakstu publicēšanu”, teikts valdības paziņojumā. Vjetnamā mediji pieder valstij un darbojas stingrā uzraudzībā, bet trīs blogu darbība paziņojumā nosaukta par „naidīgu spēku ļaunu plānu”.

Valdību, kura apspiež vārda brīvību, par korupciju un cilvēktiesību pārkāpumiem interneta vidē asi kritizē, vairāki blogi.

Divi no premjera nosauktajiem blogiem paziņoja, ka turpinās publicēt rakstus, bet trešā pārstāvji norādīja, ka tā autori gatavojas tam, ka varētu tikt apcietināti.

Bloga „Dam Lam Bao” autori gatavojas, ka varētu tikt represēti un ieslodzīti, nekā „dzīvot kā stulbi suņi, kuri neuzdrīkstas riet uz tiem, kas ļaunprātīgi izmanto savu varu”, reaģējot uz valdības paziņojumu, atbildējis viens no blogiem.

Cits valdību kritizējošais blogs „Quan Lam Bao” savu darbību sāka tikai maijā, bet ātri kļuva par vienu no populārākajiem valstī. Tas pārsvarā publicē nepārbaudītu informāciju par valsts augstākās vadības aizkulisēm un Komunistiskās partijas līderu dzīvi.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācija „Human Rights Whatch” ir apsūdzējusi Vjetnamu par daudzu blogeru un miermīlīgo aktīvistu apcietināšanu, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!