Foto: AFP/Scanpix
Krievijas prezidents Putins un viņa sieva Ludmila paziņojuši, ka viņu laulība tiks šķirta, ziņo krievu mediji.

Krievijas pirmais pāris ceturtdien Kremlī apmeklēja baleta izrādi, un pēc tās paziņoja, ka viņu laulībai ir pienācis gals. Uz korespondenta jautājumu, vai to ir jāsaprot kā šķiršanos, Ludmila Putina atbildēja: Jā, var teikt, ka tā ir civilizēta šķiršanās."

Putins savukārt izteicies, ka šo lēmumu pieņēmuši kopā ar dzīvesbiedri. Prezidents to skaidro ar to, ka ne visi ir gatavi tik lielai publiskai uzmanībai, kāda ir tik augsta ranga politiķa sievai.

"Visa mana darbība, mans darbs saistīts ar publisko sfēru, ar absolūtu publicitāti. Kādam tas patīk, kādam ne, bet ir cilvēki, kas ar to ir absolūti nesavienojami," skaidroja prezidents.

"Mūsu laulība ir beigusies, jo mēs ar vīru praktiski neredzamies," saka Ludmila Putina. "Vladimirs Vladimirovičs ir pilnībā iegrimis darbā, bērni ir izauguši. Ir sanācis tā, ka mums tagad katram ir sava dzīve."

Putins uzsvēra, ka pēc šķiršanās viņš ar Ludmilu uz visiem laikiem palikšot "tuvi cilvēki". Viņu laulība ilga gandrīz 30 gadus - Putini apprecējās 1983. gada 28.jūlijā.

Putiniem ir divas meitas - 1985. gadā dzimusī Marija un 1986. gadā dzimusī Katerina.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!