Maskavas Lielais teātris nosūtījis skandalozajai balerīnai Anastasijai Voločkovai telegrammu, kurā teikts, ka no 27.novembra viņa atjaunota darbā.
To aģentūrai "Interfax" piektdien pavēstīja Lielā teātra preses dienestā.

Tomēr teātris plāno pārsūdzēt tiesas pieņemto lēmumu par balerīnas atjaunošanu darbā.

Teātra preses dienestā paskaidroja, ka saskaņā ar likumiem tiesas lēmums par Voločkovas atjaunošanu darbā ir jāizpilda nekavējoties un teātris to izdarīja, 27.novembrī parakstot attiecīgu rīkojumu.

Maskavas tiesa trešdien atzina, ka Voločkova no darba atlaista nelikumīgi, un nolēma, ka Lielajam teātrim būs jāsamaksā balerīnai 190 tūkstoši rubļu (3500 latu) par nodarīto morālo kaitējumu.

Voločkovas konflikts ar Lielo teātri sākās septembrī, kad teātra vadība atlaida baleta prīmu no darba, jo atzina viņas fizisko formu par neatbilstošu darbam baleta trupā. Arī Lielā teātra baleta trupas solisti vīrieši sūdzējās, ka Voločkovas ķermeņa svars ir pārāk liels, lai viņi balerīnu varētu pacelt.

Lielā teātra advokāts Dmitrijs Lobačovs trešdien sacīja, ka teātris tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Arī Krievijas Nodarbinātības un sociālās attīstības ministrijas federālā inspekcija septembrī atzina Voločkovas atlaišanu no teātra par nelikumīgu un nolēma, ka balerīna jāpieņem atpakaļ darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!