Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins (attēlā kopā ar premjeru Dmitriju Medvedevu) ierosinājis pieprasīt no Kijevas kompensāciju par periodu, kad tagad okupētā Krimas pussala atradās neatkarīgās Ukrainas sastāvā, vēsta aģentūra "Interfax".

Periodu pēc PSRS sabrukšanas un Ukrainas neatkarības iegūšanas Volodins kopējā Valsts domes padomes un Krimas Valsts padomes sēdē Simferopolē nodēvēja par Krimas "faktisku aneksiju" no Ukrainas puses, ierosinot aprēķināt pussalas ekonomikai nodarītos zaudējumus par šo "briesmīgo periodu" 25 gadu garumā un pieprasīt Kijevai tos kompensēt.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amatpersona mudināja Krimas Valsts padomes Ekonomiskās politikas komiteju neatlikt un sākt risināt šo jautājumu.

Krievija Ukrainas Krimas pussalu okupēja un anektēja pirms pieciem gadiem 2014. gada pavasarī. Par starptautisko tiesību pārkāpšanu un agresiju pret Ukrainu, Rietumvalstis pret Krieviju vērsa sankcijas, kas ietver arī ierobežojumus sadarboties ar okupēto pussalu.

Krimas ekonomika nepiedzīvo labākos laikus. Uz Krimu, kas iepriekš bija slavena kā tūristu mērķis, vairs nelido starptautiskie avioreisi un ostās nepiestāj kruīza kuģi, kā arī apsīkusi ukraiņu tūristu plūsma. Krimā biznesu slēgušas lielas starptautiskas kompānijas.

Vairāk par Krimas okupāciju var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!