Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien uzstājās ar īsu TV uzrunu, kurā aicināja iedzīvotājus referendumā nobalsot par izmaiņām valsts konstitūcijā, kas atļaus Kremļa saimniekam pretendēt vēl uz diviem prezidentūras termiņiem. Taču uzrunai izvēlētais fons uzjautrinājis tīmekļa lietotājus un pamudinājis jokdarus izveidot mēmes.

Trešdien, 1. jūlijā, Krievijā ir galvenā un noslēdzošā konstitūcijas grozījumu tautas nobalsošanas diena. Iedzīvotāji ar dažādiem līdzekļiem tiek motivēti doties pie urnām.

Otrdien ar TV uzrunu, mudinot cilvēkus balsot par pamatlikuma grozījumiem, uzstājās pats Putins. Tikai trīs minūtes garā uzruna izpelnījusies tīmekļa lietotāju uzmanību, pateicoties fonā esošajam piemineklim.

Putins otrdien kopā ar Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko piedalījās padomju karavīriem veltīta memoriāla atklāšanā pie Rževas. Memoriāla centrālais elements ir karavīra tēls, kura apakšējā daļa pārvēršas dzērvēs.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Piemineklis un Putina uzstāšanās uz tā fona tīmekļa lietotājiem raisījis asociācijas ar Džoannas Ketlīnas Roulingas romānu par Hariju Potera un to ekranizāciju varoņiem.

Piemineklis daudziem šķitis līdzīgs stāsta ļaunajiem tēliem atprātotājiem, kas izsūc no cilvēka dvēseli un visu labo, bet pats Putins attiecīgi kādā ierakstā pielīdzināts ļaunajam Lordam Voldemortam un nosaukts par Vovandemortu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!