Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tūkstošiem cilvēku Serbijas galvaspilsētā Belgradā piektdien piedalījās pasākumā, kurā pauda atbalstu valsts prezidentam Aleksandaram Vučičam, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Uz pasākumu ieradušies bija ne tikai Vučiča atbalstītāji no Belgradas un citām Serbijas pilsētām, bet arī no Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Kosovas. Serbijas valsts mediji ziņo, ka pasākumu apmeklējuši 150 000 cilvēku.

Kopš decembra Serbijas opozīcija ik nedēļu organizēja protesta pasākumus, kas arī pulcēja tūkstošiem dalībnieku un kuros tika kritizēta Vučiča valdība. Prezidenta oponenti argumentē, ka Serbijā novērojamas autoritārisma pazīmes, ir ierobežota preses brīvība un eksistē citas problēmas.
Uzrunājot atbalstītājus, Vučičs izteicās: “Es neteikšu neko par [saviem] politiskajiem sāncenšiem.” Prezidents opozīciju aicināja uz dialogu, taču piebilda, ka nepakļausies ultimātiem, ziņo RFE/RL.

Vučičs uzrunas laikā pieskārās arī Serbijas-Kosovas attiecību jautājumam. Prezidents norādīja, ka Belgrada neaizvadīs sarunas ar Prištinu, kamēr Kosova nebūs atcēlusi 100% lielos tarifus Serbijas importiem. “Mēs nedarīsim neko – 21. gadsimtā nav normāli ieviest tarifus precēm,” norādīja Vučičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!