Pasaules veselības organizācija (WHO) sāks globāla mēroga kampaņu cīņai pret tuklumu, kas vainojams dažādu hronisku un nereti pat nāvējošu slimību izraisīšanā un veicināšanā, informē Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta izdevums "Eirozirnis", atsaucoties uz portāliem " Agra-Net.com" un " www.who.int".
WHO informācija liecina, ka pasaulē kopumā aptuveni 60% gadījumu cilvēku nāves cēlonis ir hroniskas slimības, kas bija novēršamas.

Pasaulē no korpulences cieš 1,1 miljards pieaugušo un 22 miljoni bērnu, kas jaunāki par pieciem gadiem, vēsta Pasaules sirds federācijas (World Heart Federation) informācija. Liekā svara cēlonis galvenokārt ir pārmērīga ēšana vai neveselīgi ēšanas paradumi.

WHO 22. maijā Ženēvā apstiprināja Globālo diētas, fizisko aktivitāšu un veselības stratēģiju, kas rosina ierobežot taukvielu, cukura un sāls patēriņu, jo šīs vielas veicina sirds un asinsvadu slimības, 2. tipa cukura diabētu un vēzi. Tā vietā ieteikts uzturā lietot vairāk augļu un dārzeņu, kā arī pievērsties fiziskām aktivitātēm.

Stratēģija aptver arī tādus jautājumus kā veselības profilakse, pārtikas un lauksaimniecības politika, fiskālā politika, patērētāju izglītošana un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!