Foto: AP/Scanpix
Kāds 18 gadus vecs Francijas iedzīvotājs pēc bezvadu interneta tīkla pārsaukšanas nonācis tiesas priekšā par federālā antiterorisma likuma pārkāpšanu un "terorisma slavināšanu", atsaucoties uz vietējiem medijiem ziņo aģentūra AFP.

18 gadus vecais Dižonas iedzīvotājs, kura vārds netiek atklāts, policijas uzmanību pievērsis ar sava bezvadu interneta tīkla nosaukumu - "Daesh 21". "Daesh" ir teroristiskā islāma grupējuma nosaukums arābiski, bet "21" šajā gadījumā apzīmē reģiona numuru, kas piešķirts Francijas provincei, kur atrodas Dižona. Policijai par šo bezvadu tīklu jūlijā ziņojis kāds kaimiņš, kur to ievērojis savā datorā.

Jaunietis apsūdzēts pēc 2014. gadā pieņemtā antiterorisma likuma, kas aizliedz "tieši provocēt teroraktus vai tādus publiski atbalstīt". Likumā paredzētais sods ir pieci gadi cietumā un 83 tūkstošus eiro liels naudas sods, bet apsūdzība var pieprasīt arī bargāku sodu, ja pārkāpums pastrādāts "caur publiskiem tiešsaistes sakaru pakalpojumiem", vēsta "Ars Technica".

Puisis tiesā bijis "absolūti apmulsis" un apgalvojis, ka neesot terorists, raksta vietējais izdevums "Le Bien".

"Tas ir muļķīgs 18 gadus veca cilvēka izgājiens, kurš pat nevar paskaidrot, kāpēc tā darījis. Es neuzskatu, ka bezvadu interneta tīkla pārsaukšana būtu [terorisma] atbalsta akts. Tas ir absurds un nav arguments," paziņojusi puiša advokāts Karima Manhuli.

Kārtībsargi viņam konfiscējuši vairākas elektroniskās iekārtas un interneta pieejas, taču neatrada nekādus citus pierādījumus viņa saistībai ar terorismu, izņemot šo tīkla nosaukumu.

Tiesa jaunietim piesprieda nosacītu cietumsodu uz vienu gadu, jo viņš noraidīja piedāvājumu to aizstāt ar 100 stundām sabiedriskā darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!