Foto: EPA/LETA
Ilgi gaidītie interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātāja Džuljena Asanža memuāri beidzot tiks izdoti, tomēr bez viņa paša piekrišanas.

Lielbritānijas izdevniecība "Canongate" paziņojusi, ka grāmata, kuras vāku rotās vārdi "neautorizēta autobiogrāfija", jau ceturtdien būs pārdošanā veikalos un internetā.

Pērn "Canongate" samaksāja Asanžam lielu naudas summu par tiesībām izdot Austrālijā dzimušā datorspeciālista memuārus. Pēc tam Asanžs sāka darbu pie izdevuma kopā ar līdzautoru, kas veica literāro darbu.

Tomēr trešdien izdevniecība paziņoja, ka Asanžs kļuvis bažīgs par izdevumu un paziņojis, ka "visi memuāri ir prostitūcija".

"Canongate" skaidro, ka Asanžs mēģinājis lauzt noslēgto līgumu, bet, tā kā viņš neatmaksāja izdevniecībai saņemto avansu, izdevniecība publicēs pirmo grāmatas variantu, kuru no Asanža saņēma martā.

"WikiLeaks" 2009.gadā izpelnījās starptautisku uzmanību, publiskojot desmitiem tūkstošu slepenu ASV militāro dokumentu par karadarbību Afganistānā un Irākā. Pērn 28.novembrī tā sāka pakāpeniski publiskot vairāk nekā 250 tūkstošus ASV vēstniecību ziņojumu, kas šomēnes tika pabeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!