Foto: EPA/LETA
Kārtējā ASV diplomātu dienesta informācijas publikācijā interneta vietnē "WikiLeaks", ko atklājis britu laikraksts "The Guardian ", apspriests jautājums par to, vai Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins varētu būt saistīts ar mafiju, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc laikraksta datiem, šogad janvārī Spānijas prokurors Hosē Gonsaless esot paziņojis, ka Krievijā, Baltkrievijā un Čečenijā "neviens nevar atšķirt, kur darbojas valsts, bet kur - organizētās noziedzības grupas". Pēc tiesneša viedokļa, šāda tendence vērojama arī Ukrainā.

Gonsaless ilgstoši izmeklējis krievu mafijas noziegumus Spānijā, kā rezultātā arestēti vairāk nekā 60 cilvēki.

Atsaucoties uz noindēto Krievijas disidentu Aleksandru Ļitviņenko, tiesnesis norādījis, ka Krievijas specdienesti kontrolējot organizēto noziedzību Krievijā. Turklāt no ASV diplomātu sarakstes izriet, ka Putins visticamāk zinājis par Ļitviņenko "likvidācijas" operāciju Londonā 2006. gadā.

Kā jau ziņots, "WikiLeaks" svētdien sāka atklātībai nodot vairāk nekā 250 000 ASV Valsts departamenta dokumentu, kas skar plašu jautājumu loku, kā arī atklāj diplomātu izteikumus par pasaules līderiem.

Baltais nams asi nosodījis šādu soli, norādot, ka tādējādi tiek apdraudētas cilvēku dzīvības un nacionālā drošība.

Turpretī "WikiLeaks" aizstāv savu rīcību, norādot, ka publiskotie dokumenti palīdz izgaismot pretrunas starp Vašingtonas publisko tēlu un "to, ko tā saka aiz slēgtām durvīm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!