Foto: Reuters/Scanpix

Vidēja ranga Pakistānas armijas amatpersonas varēja zināt par to, ka teroristu organizācijas vadītājs Osama bin Ladens ir patvēries mājā Pakistānā, liecina tīmekļa medija "WikiLeaks" nopludinātā informācija, vēsta raidsabiedrība BBC.

Secinājumi izdarīti pamatojoties uz ASV ārpolitikas analītiķu kompānijas "Strategic Forecasting" ("Stratfor")  e-pasta vēstulēm, kuras nonākušas "WikiLeaks" rīcībā.

Kāda “Stratfor” darbinieka e-pasta vēstulē kolēģiem teikts, ka vidēja līdz augsta ranga Pakistānas militārpersonām, ieskaitot vienu atvaļinātu ģenerāli, ir informācija par  bin Ladena pārvietošanos un māju Pakistānā.

Rakstītājs turpina, ka viņš nezina konkrēto militārpersonu vārdus, bet, ka ASV izlūkošanas dienestiem tie varētu būt zināmi.

Vēstulēs apgalvots, ka informācija par bin Ladenu varētu būt zināma 12 Pakistānas militārpersonām.

Sūtītājs arī norāda, ka negribētu šo informāciju nodot Pakistānas valdībai, jo tai nevarot uzticēties.

Minētie e-pasti esot sūtīti pagājušā gada maijā.

“Stratfor” paziņoja, ka nekomentēs vai nopludinātie e-pasti ir īsti. Nezināmi hakeri “Stratfor” datoriem uzbruka pagājušā gada decembrī.

Jau vēstīts, ka bin Ladens tika nogalināts specoperācijas laikā savā rezidencē Abotabadas pilsētā Pakistānā 2. maijā. Par viņa nāvi speciālā televīzijas tiešraidē paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!