Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules Dabas fonds (WWF) Ķīnu, Vjetnamu un Taizemi ierindojis to valstu sarakstā, kurās notiek aktīvākā nelegālā tirdzniecība ar retu dzīvnieku ķermeņu daļām, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Fonda informācija liecina, ka Vjetnama ir galvenā degunradžu ragu nelegāla iepircēja, reto dzīvnieku ragus tā nelegālā ceļā ieved no Dienvidāfrikas. Pērn tieši Dienvidāfrikā fiksēts lielākais malumednieku nogalināto dzīvnieku skaits.

WWF uzslavējis Ķīnu par tās cīņu ar degunradžu ragu nelegālo tirdzniecību, taču vienlaikus kritizējis šo valsti par plaukstošo ziloņkaulu "melno tirgu". Ķīnu un Indiju WWF regulāri kritizējis par nelegālo tirdzniecību ar ziloņkaulu, tīģera ādām un degunradžu kauliem. Šo aizsargājamo dzīvnieku ķermeņa daļas nelegāli tirgo arī Vjetnamā.

WWF pērn gada nogalē nāca klajā ar satraucošu paziņojumu, ka visā pasaulē konfiscēts rekordliels nelegālo ziloņkaula kontrabandas kravu skaits un tas liecina par arvien pieaugošo ziloņu malumedniecību Āfrikā. Šogad februārī malumednieki Kamerūnā nogalinājuši vismaz 200 ziloņu, lai apmierinātu "melnā tirgus" pieprasījumu pēc ziloņkaula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!