Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Vietne "YouTube" piektdien bloķējusi vairākus kanālus, kas saistīti ar Maskavas uzturētajām kaujinieku bandām Ukrainas austrumos.

Piektdien "YouTube" vairs nav pieejami vairāku šo bandu pašpasludināto Luhanskas un Doņeckas "republiku" tā dēvēto institūciju kanāli.

Pašpasludinātā Luhanskas tautas republika "oficiālajā" vietnē norādījusi, ka tās kanāli "YouTube" bloķēti "bez paskaidrojuma".

Luhanskas informācijas centra kanāls piektdien nav pieejams, un tam pievienots ziņojums, ka "kanāls ir atslēgts par "YouTube" kopienas vadlīniju pārkāpumu".

Tāds pats paziņojums lasāms arī vairāku citu kaujinieku kanālos, tostarp Doņeckas "republikas" tā dēvētās informācijas ministrijas un "tautas milicijas" kanāls.

"YouTube" pagaidām nav komentējusi kanālu bloķēšanu.

Pēc Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācijas 2014. gadā, Krievija iebruka arī Ukrainas kontinentālajā teritorijā, kur tolaik okupētās teritorijas Donbasā joprojām kontrolē Krievijas regulārās armijas spēki un Maskavas apbruņotās un finansētās kaujinieku bandas.

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vismaz 127 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!