Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas policijai ir izdevies aizturēt zagļus, kuri pagājušās nedēļas nogalē nozaga vērtīgu relikviju – kapsulu ar pāvesta Jāņa Pāvila II asinīm. Ir atgūts no zelta un stikla veidotais ietvars, bet pats asinīs mērcētais audums ir pazudis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Trīs aizdomās turamie asinīm slacīto pāvesta sutana gabaliņu izmetuši, neapzinoties relikvijas vērtību, norāda avoti policijā. "Viņi nespēj atcerēties, kur izmeta vērtīgo laupījumu," avotu policijā citē aģentūra ANSA.

Relikvijas meklējumi turpinās L'Akvilas pilsētas nomalēs. Tikmēr reizē ar relikviju nozagto krucifiksu policija ir atguvusi.

Jau vēstīts, ka no mazas akmens baznīciņas kalnainajā Abruco reģionā pagājušās nedēļas nogalē nozagta relikvija ar 2005. gadā mirušā pāvesta Jāņa Pāvila II asinīm un krucifikss.

Jānim Pāvilam II ļoti paticis Abruco reģions. Viņš dažkārt pametis Vatikānu, lai dotos tur slēpot vai pastaigās, kā arī lūgties baznīciņā. Polijā dzimušo pāvestu, kurš Vatikānā valdīja 27 gadus, aprīlī iecels svēto kārtā, kas nozīmē, ka nozagtā relikvija kļūs daudz ievērojamāka un vērtīgāka.

Jāņa Pāvila II asinīs slacīto auduma gabalu 2011. gadā Abruco reģionam nodeva viņa bijušais privātais sekretārs kardināls Staņislavs Dzivišs. Tas ielikts no stikla un zelta veidotā kapsulā, ko ievietoja nišā "San Pietro della lenca" kalnu baznīciņā.

Pāvesta asinīm slacītais sutana gabaliņš saglabāts pēc atentāta mēģinājuma Vatikānā, kura laikā Jāni Pāvilu II 1981. gada 13. maijā gandrīz nogalināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!