Foto: AFP/Scanpix

Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko (attēlā kreisajā pusē) paziņojis, ka prokrieviskā "republika" ir atteikusies no turpmākām miera sarunām un piedraudējis iekarot visu Doņeckas apgabalu, vēsta Krievijas aģentūra "RIA Novosti".

"Mēģinājumi runāt par pamieru no mūsu puses vairs nebūs. Mēs tagad skatīsimies, kā reaģēs Kijeva. Kijeva nesaprot, ka mēs varam uzbrukt trīs virzienos vienlaicīgi," teica Zaharčenko.

"Nebūs vairs nekādu pamieru, nebūs nekādu rotāciju. Būs gūstekņu apmaiņa, jo ir jāatbrīvo mūsu puiši, kas atrodas gūstā," papildināja prokrievisko kaujinieku līderis. Tāpat viņš paziņoja par nodomu ieņemt visu Ukrainas Doņeckas apgabalu.

"Mēs sitīsim tik ilgi, kamēr nesasniegsim Doņeckas apgabala robežu. Ja es redzēšu draudus Doņeckas zemei no jebkura apdzīvota punkta, šos draudus es iznicināšu arī tur," piedraudēja galvenais kaujinieks.


Ceturtdien Zaharčenko Doņeckas ielās kauna parādē izveda sagūstītus Ukrainas karavīrus.

Zaharčenko paziņojumi izskan laikā, kad Ukrainas austrumos norit smagas kaujas. Šonedēļ savas pozīcijas Doņeckas lidostā zaudēja Ukrainas karavīri. Kijeva ir paziņojusi, ka Ukrainas austrumos novērojama Krievijas karaspēka koncentrēšanās. Savukārt Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Turčinovs ceturtdien paziņoja, ka pastāv Krievijas ofensīvas draudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!