Sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs izsakās pret musulmaņu diskrimināciju un pauž vēlmi aizsargāt viņu tiesības pēc islāmistu sarīkotiem teroraktiem.

Zakerbergs "Facebook" postā rakstīja, ka musulmaņu kopienai nevajadzētu saskarties ar diskrimināciju pēc Parīzē un citur notikušajiem teroraktiem, kuri ir saistīti ar islāma ekstrēmistiem.

Domājams, ka Zakerberga posts bija vērsts pret Republikāņu partijas galvenā pretendenta uz izvirzīšanu par ASV prezidenta amata kandidātu Donalda Trampa aicinājumu uz laiku pilnīgi aizliegt musulmaņu iebraukšanu ASV.

Tramps pirmdien nāca klajā ar šo aicinājumu pēc 2.decembrī notikušās apšaudes Kalifornijas štata Sanbernardino pilsētā, kurā precēts musulmaņu pāris nogalināja 14 cilvēkus. Trampa kampaņas komanda paziņoja, ka aizliegums būtu spēkā tik ilgi, "līdz mūsu valsts (ASV) pārstāvji spēs noskaidrot, kas notiek".

"Pēc Parīzes teroraktiem un šīs nedēļas naida es varu tikai iztēloties bailes, ko jūt musulmaņi, ka viņi tiks vajāti par citu darbībām," rakstīja Zakerbergs.

"Mani vecāki man kā ebrejam mācīja, ka mums jānostājas pret uzbrukumiem visām kopienām. Pat ja uzbrukums šodien nav vērsts pret jums, ar laiku uzbrukumi kāda brīvībai kaitēs visiem," paskaidroja Zakerbergs.

"Ja jūs esat musulmanis šajā kopienā, es kā "Facebook" līderis gribu, lai jūs zinātu, ka vienmēr esat laipni gaidīts šeit un ka mēs cīnīsimies, lai aizsargātu jūsu tiesības un radītu mierīgu un drošu vidi jums," rakstīja Zakerbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!