Arņa Zaļkalna, kurš tiek turēts aizdomās par britu skolnieces Alises Grosas pazušanu, brālis Jānis norāda, ka Zaļkalns negodīgi attēlots medijos, vēsta BBC.

Jānis vērsa uzmanību uz to, ka Zaļkalns tiek attēlots kā "monstrs" un "nelietis" un cilvēki nemaz nav ieinteresēti noskaidrot, vai viņš ir "labs cilvēks".

Zaļkalna brālis BBC skaidroja, ka cilvēki alkst tikai sensāciju un tieši tāpēc viņa brālis attēlots medijos kā "monstrs".

BBC vēsta, ka ceturtdien, 25. septembrī, Londonā veikta pazudušās meitenes pēdējo gaitu rekonstrukcija. Londonas policija cer, ka rekonstrukcijas laikā viņi uzies jaunu līdz šim nepamanītu informāciju, kas palīdzētu atrast aizdomās turamo Zaļkalnu.

Rekonstrukcija veikta trijos posmos. Rekonstrukcijās laikā jauna meitene iejutās Alises Grosas vietā un attēloja pēdējās viņas zināmās gaitas. BBC sižetā vērojams, ka meitene ietur aktīvu gaitu, strauji šūpojot rokas gar sāniem.

Londonas policija cer, ka cilvēki, noskatoties video, kur kāda meitene attēlo Alisi Grosa, spēs atcerēties tās dienas notikumus un sniegs kādu vērtīgu informāciju policijai.

Jau vēstīts, ka Zaļkalns ir galvenais aizdomās turamais 14 gadus vecas britu skolnieces pazušanas lietā. Meitene pēdējo reizi redzēta 28.augustā. Videonovērošanas kamera fiksējusi viņu pie kanāla Londonas rietumos. Latviešu celtnieks Zaļkalns, kurš nokļūšanai uz darbu izmantojis to pašu ceļu, pazudis vel pēc nedēļas.

Novērošanas kameras ar velosipēdu braucošo Zaļkalnu fiksējušas 28.augustā 15 minūtes pēc tam, kad pa to pašu ceļu un tajā pašā virzienā gar kanālu aizgājusi Alise Grosa. Zaļkalns pēdējo reizi manīts 3.septembrī.

Londonas policija, kas aizdomās turamo raksturo kā bīstamu, cilvēkiem iesaka netuvoties Zaļkalnam, ja viņu pamana, bet gan zvanīt likumsargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!