Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) atbalsta kampaņas mājaslapā publicēts bīstamāko valstī ieceļojušo ES noziedznieku saraksts, kurā kā pirmais minēts Latvijas pilsonis Arnis Zaļkalns.

Zaļkalns tika turēts aizdomās britu pusaudzes Alises Grosas slepkavībā 2014. gadā, bet apsūdzēts netika, jo izdarīja pašnāvību.

Kampaņas organizatori, kuri atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no ES, ar noziedznieku sarakstu vēlas ilustrēt to, ka brīva noziedznieku pārvietošanās ES apdraud britu ģimenes. Tiek uzsvērts, ka ES valstis neinformē par savu pilsoņu kriminālo pagātni, tādēļ Lielbritānijā brīvi var ieceļot noziedznieki.

Arī Zaļkalns Latvijā bija notiesāts par savas sievas slepkavību, bet britu policija to atklāja tikai pēc Grosas nāves.

Sarakstā atrodami vēl divi Latvijas valstspiederīgie - Rolands Marcinkevičs un Tatjana Kurlankova. Marcinkevičs trīs gadu laikā Lielbritānijā ticis notiesāts 14 reizes par 27 noziegumiem, tajā skaitā 18 zādzībām. Savukārt Kurlankova sarakstā nonākusi, jo atklāts, ka viņa Latvijā pavadījusi desmit gadus cietumā par 85 gadus vecas sievietes noslepkavošanu. Tas atklājies tikai pēc tam, kad Kurlankova Lielbritānijā sodīta par dzeršanu.

Britu atdalīšanās aizstāvji bīstamo ES noziedznieku sarakstā iekļāvuši Polijas, Lietuvas, Slovākijas un citu valstu pilsoņus. Sarakstā iekļauts arī Parīzes teroraktu organizators Abdelhamids Abauds, kurš kā Beļģijas pilsonis arī viegli iekļuvis Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!