Foto: Sputnik/Scanpix
Tuvojoties nedēļās nogalē gaidāmajām Ukrainas reģionālajām un pašvaldību vēlēšanām, vairāk nekā 100 prezidenta Volodimira Zelenska valdošās partijas "Sluha Narodu" ("Tautas kalps") parlamenta deputātu trešdien sāka divu dienu vizīti piefrontes reģionos valsts austrumdaļā.

Vizītes mērķis ir "tieša komunikācija" ar karavīriem un vietējiem iedzīvotājiem, sacīja deputāte Jevhenija Kravčuka, piebilstot, ka vizīte nav saistīta ar vēlēšanām.

Zelenska partijai ir absolūtais vairākums parlamentā, bet valsts austrumdaļā tā atpaliek no prokrieviskajām politiskajām kustībām.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Doņeckas un Luhanskas apgabalos partiju "Sluha Narodu" atbalsta vien 10%.

Vizītes gaitā deputāti būs sadalīti astoņu līdz desmit cilvēku grupās un tiksies ar karavīriem netālu no frontes pozīcijām, sacīja Kravčuka. Deputāti nakšņos kazarmās un kopmītnēs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!