Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodmirs Zelenskis aicināja vāciešus un eiropiešus vērst pret Krieviju vēl lielāku spiedienu, lai panāktu mieru Ukrainā, arī slēgt Krievijai visas Eiropas ostas, nepiegādāt preces un atteikties no Krievijas energoresursiem.

"Vācieši, jums ir spēks, Eiropai ir spēks, kas ir jaudīgāks par jebkurām raķetēm, tankiem. Bez tirdzniecības ar jums, bez jūsu uzņēmumiem un bankām Krievijai nebūs naudas šim karam," videovēstījumā sacīja prezidents.

"Tad lai ir miers un pēc iespējas ātrāk. (..) Nesponsorējiet Krievijas kara mašīnu - nevienu eiro okupantiem, slēdziet viņiem visas savas ostas, nepiegādājiet preces, atsakieties no Krievijas energoresursiem, spiediet, lai Krievija aiziet no Ukrainas," mudināja Zelenskis.

"Es ticu, ka miers ir iespējams, bet jums ir jārīkojas, lai līdz mieram nonāktu. Ikvienam Vācijā, ikvienam Eiropā," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Ukraina karo ar armiju, kas ir viena no lielākajām pasaulē, pret raķetēm, bumbām, reaktīvo artilēriju, lidmašīnām un helikopteriem, uz kuriem ir rakstīts "Uz Berlīni!", jo viņi grib iet krietni tālāk, nekā Ukraina, viņi grib iet visur, viņi grib iet pie jums, brīdināja prezidents..

"Mēs karojam ar okupantiem, kas uz ceļiem apšauj bēgļus, kas nogalina vienkāršus mierīgos iedzīvotājus, kas rada mākslīgu badu veselām pilsētām, dedzina dzīvojamos kvartālus, šī kara trīs nedēļās dzīvību zaudējuši jau 115 bērni. Šis Eiropā ir visbriesmīgākais karš kopš Otrā pasaules kara," vēršoties pie eiropiešiem, uzsvēra Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!