Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas iebrukums Ukrainā, kas izceļas ar īpašu nežēlību un brutalitāti, turpinās jau 44. dienu. Pēdējo nedēļu uzmanības centrā bija šausmas un zvērības pret civiliedzīvotājiem, kas pēc okupantu spēku atkāpšanās atklājās Kijivas piepilsētā Bučā, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis brīdina, ka vēl vairāk civiliedzīvotāju upuru ir Borodjankas ciemā. Turpinām sekot notikumiem Ukrainā.

  • Krievijas invāzija Ukrainā sākās 24. februārī. Piektdien norit kara 44. diena.
  • Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm piektdien trāpot Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētas dzelzceļa stacijai, gājuši bojā desmitiem cilvēku, paziņojis Doneckas apgabala gubernators Pavlo Kirilenko.
  • Ziemeļos Krievijas spēki tagad ir pilnībā atkāpušies no Ukrainas uz Baltkrieviju un Krieviju. Vismaz daži no šiem spēkiem tiks pārcelti uz Austrumukrainu, lai cīnītos Donbasā, ziņojusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.
  • Nākamā intensīvās karadarbības fāze gaidāma Ukrainas austrumos, no kurienes jau tiek evakuēti iedzīvotāji. Šobrīd okupanti veic spēku pārgrupēšanu un pārdislocēšanu uz Donbasu. Vairākās pilsētās šajā reģionā aizvadītās diennakts laikā jau ir notikuši Krievijas uzbrukumi.
  • Dienvidos esošā Mariupoles pilsēta joprojām ir ielenkta un humānā situācija tur aizvien ir katastrofāla.
  • Ukraina ziņo, ka kopš kara sākuma Krievija ir zaudējusi aptuveni 19 000 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!