Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija karā pret Ukrainu neko nesasniegs, pirmdienas vakarā savā runā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Divos mēnešos viņi pret mums ir izlietojuši vairāk nekā 1100 raķešu, neskaitāmu daudzumu aviobumbu un artilērijas. Viņi ir spīdzinājuši, laupījuši, nošāvuši. Viņi ir mīnējuši mūsu zemi. Pārvērtuši mierīgas pilsētas un ciemus par elli. Daļu ukraiņu pilsētu un ciemu iznīcinājuši tieši līdz akmeņiem. Bet tomēr neko nav sasnieguši. Un nesasniegs," uzsvēra Zelenskis.

Prezidents paziņoja, ka Hersona, Kahovka, Melitopole, Dniprorudne, Enerhodara un citas pilsētas, kurās iegāja krievu okupanti, nav viņiem pakļāvušās. "Cilvēki ar savu protestu, ar savu attieksmi pret okupantiem parādīja, ka Ukraina noteikti uzvarēs," atzīmēja prezidents.

"Krievija grib izspēlēt kaut kur uz mūsu zemes butaforisku "referendumu"? Pat ja to mēģinās, tas būs tikpat apkaunojoši kā viss pārējais, ko Maskavā sadomājuši Ukrainas okupācijai," sacīja Zelenskis.

"Harkivas, Doneckas, Luhanskas apgabali - nekur Krievijas karavīri neieraudzīja pat druskas no atbalsta, ar kuru viņi tik stipri rēķinājās. Bet viņi ieraudzīja, ka tā ir pavisam cita valsts. Viņi ieraudzīja, ka šeit ir pavisam citi cilvēki. Cilvēki, kas ir pārliecināti par sevi, kas tic savai valstij, kas prot cienīt citus, jo ciena sevi. Kas negrib sagrābt svešu, bet neatdos neko no savējā. Kas aizstāvēs katru pilsētu, katru ielu, katru lauku," paziņoja Ukrainas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!