Foto: Scanpix/AFP

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien brīdināja, ka par kolaborāciju ar okupantiem Krievijas karaspēka ieņemtajos rajonos draud "nenovēršama" atbildība.

Ir ziņots, ka Krievijas karaspēks tā okupētajos rajonos Ukrainas dienvidos mēģina izveidot promaskaviskas pārvaldes iestādes.

"Okupanti izspēlēja vēl vienu nesaprātīgu 1.aprīļa joku ar dažiem iedzīvotājiem Ukrainas dienvidu rajonos, kur uz laiku iegājis Krievijas karaspēks. Tur ieceļ kaut kādus "gauleiterus", kaut kādus pagaidu vadītājus. Un vēl piedraud uzņēmumu un varas institūciju darbiniekiem, ka viņiem jāsadarbojas ar šiem apmānītajiem ielikteņiem," sacīja Zelenskis.

"Mana vēsts viņiem ir vienkārša: atbildība par kolaborāciju ir nenovēršama. Rīt vai parīt - tas ir otršķirīgs jautājums. Galvenais - ir neizbēgami, ka taisnīgums tiks atjaunots. Tāpēc katrs, kas aizgājis par "gauleiteru", jau var gādāt sev pierakstu kaut kur Rostovā. Bet par sadarbību ar viņiem vai ar okupantiem būs problēmas. Šis ir pēdējais brīdinājums," teica Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!