Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gaidāmā ziema būs vissarežģītākā neatkarīgās Ukrainas vēsturē un valdība veido štābu, lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai, otrdienas nakts videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenksis.

"Lai ko arī neplānotu okupanti, mums ir jāgatavojas nākošajai ziemai. Apstākļos, kādi mums šobrīd ir Krievijas agresijas dēļ, tā būs vissarežģītākā ziema neatkarīgās Ukrainas vēsturē. Bet! Viss ir kārtībā. Visam vajadzētu norisināties tā, lai iedzīvotāji sajūt normālu valsts darbu," Zelenski citē portāls "Korrespondent".

Prezidents atklāja, ka kopā ar premjerministru Denisu Šmihaļu, enerģētikas ministru Hermanu Haluščenko, ekonomikas ministri Jūliju Sviridenko, kopienu un un teritoriju attīstības ministru Alekseju Černišovu, valsts uzņēmumu "Naftogaz", "Ukrenergo", "Energoatom" pārstāvjiem, Enerģētikas un Komunālo pakalpojumu Nacionālo komisiju, un Prezidenta biroja pārstāvi nolēmuši izveidot štābu, kurš nodarbosies ar sagatavošanos nākamajai apkures sezonai – parūpēsies par pietiekamiem gāzes un ogļu krājumiem, un elektronerģijas ražošanu.

"Šajā periodā mēs nepārdosim mūsu gāzi un ogles uz ārzemēm. Visa iekšējā ražošana tiks novirzīta tam, lai nodrošinātu mūsu pilsoņu vajadzības. Esmu devis valdībai konkrētu uzdevumu darīt visu, lai gāzes un elektrības maksājumi nākošajā apkures sezonā paliktu nemainīgi," norādīja Zeļenskis.

Prezidents arī uzsvēra termoelektrocentrāļu (TEC), termoelektrostaciju (TES) un katlu māju remontu programmas īstenošanas nozīmīgumu, ieskaitot tās, kuras ir bojātas vai pilnībā sagrautas Krievijas triecienos.

24. februārī sākās Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā. Karā ne vien sagrauta Ukrainas infrastruktūra, bet problēmas daudzās Eiropas valstīs rada atkarība no Krievijas gāzes un naftas piegādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!