Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien sacīja, ka var iztēloties Krieviju pie sarunu galda, lai fiksētu kara noslēgumu, vienīgi gadījumā, ja Krievijas karaspēks brīvprātīgi aizies no Ukrainas teritorijas.

Šādu redzējumu Zelenskis pauda ar Moldovas, Slovēnijas, Slovākijas un Horvātijas līderiem kopīgā brīfingā, atbildot uz horvātu žurnālistu jautājumu, vai Ukraina uzskata iespējamas sarunas ar Krievijas vadību pēc visa tā, ko ir sastrādājusi Krievija.

Zelenskis atgādināja, ka Ukraina jau ir piedāvājusi savu "miera formulu", kurā skaidri iezīmējusi savu redzējumu darbībām, kas ir nepieciešamas kara noslēgumam.

"Protams, būs kara noslēguma fiksācija. Tikai pie šī lielā galda, kur sēdēs godprātīgās valstis, [var būt] Krievijas pārstāvis - man ir grūti pateikt, kas tajā laikā tas būs -, kas bez kaujām vispirms izvedīs visu karaspēku no mūsu teritorijas," sacīja Zelenskis.

"Tad sāksies diplomātiskais formāts. Bet ja mēs ar spēku izsitīsim viņus visus līdz galam, tad ar tādiem cilvēkiem būtībā nav par ko runāt. Jo mēs zaudēsim cilvēkus. Būs daudz upuru. Par ko ar tādiem cilvēkiem būtībā runāt? Viņiem jābūt izolētiem, tādiem, ar kuriem nav iedomājama sarokošanās. Lūk arī viss," sacīja prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!