Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kijiva joprojām ir gatava turpināt ar Maskavu sarunas, kas apstājušās, gaismā nākot liecībām par Krievijas karaspēka pastrādātajām zvērībām, sestdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Ukraina vienmēr ir teikusi, ka ir gatava sarunām, un cenšas atrast jebkādu veidu, lai izbeigtu šo karu," kopīgā preses konferencē ar Austrijas kancleru Karlu Nēhammeru, kas nule kā apmeklējis Buču, sacīja prezidents.

"Ir bēdīgi, ka paralēli tam mēs austrumos redzam gatavošanos nopietnām kaujām, izšķirošām, kā saka daži cilvēki," norādīja Zelenskis, izsakoties par gaidāmo Krievijas ofensīvu.

"Mēs esam gatavi cīnīties un paralēli tam meklēt veidus, kā izbeigt šo karu diplomātijas ceļā," viņš piebilda.

Pēdējās tiešās sarunas notika 29.martā, un to gaitā Ukrainas delegācija apliecināja, ka ir gatavi akceptēt neitralitāti apmaiņā pret trešo pušu drošības garantijām.

"Austrumos un dienvidos mēs redzam ieroču, tehnikas un karavīru koncentrāciju, kas gatavojas okupēt vēl vienu mūsu teritorijas daļu," sacīja Zelenskis.

Krievijas ofensīvas rezultāti, ja tā notiks, būs atkarīgi no "vairākiem faktoriem", arī Ukrainas armijas "spēka, cik ātri mūsu partneri var piegādāt mums bruņojumu un Krievijas līdera [Vladimira Putina] vēlmes iet tālāk," norādīja Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!