Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis teiks uzrunu ANO Drošības padomes ārkārtējā sēdē, kas trešdien sasaukta saistībā ar Krievijas pēdējiem uzbrukumiem, kuri cita starpā izraisījuši elektroapgādes traucējumus arī Moldovā, atklāja diplomāti.

Zelenska uzruna ar video zvana starpniecību plānota plkst.16 (plkst.23 pēc Latvijas laika), ziņu aģentūrai AFP atklāja divi diplomāti.

Zelenskis tviterī paziņoja, ka licis Ukrainas vēstniekam ANO Serhijam Kisļicam lūgt iespēju uzrunāt ANO Drošības padomes ārkārtējās sēdes dalībniekus.

"Civiliedzīvotāju slepkavības, civilās infrastruktūras sagraušana ir terorakti. Ukraina turpina pieprasīt starptautiskās sabiedrības apņēmīgu reakciju uz šiem noziegumiem," norādīja Zelenskis.

Kisļica vēstulē Drošības padomes prezidentam, lūdzot iespēju Zelenskim teikt uzrunu, norādījis, ka Krievija ar trešdienas uzbrukumiem pastrādājusi vēl vienu teroraktu pret Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Krievijas uzbrukumi bija vērsti pret Ukrainas energoapgādes infrastruktūru.

Ukrainas Gaisa spēki ziņoja, ka Krievija trešdien uz Ukrainu izšāvusi aptuveni 70 spārnotās raķetes H-101, H-555 un "Kalibr", no kurām 51 notriekuši ukraiņu zenītartilēristi. Krievija uzbrukumos izmantojusi arī dronus.

Moldova ziņoja, ka šo uzbrukumu dēļ valstī ir plaši elektrības apgādes pārrāvumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!