Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdienas vakarā paziņoja, ka viņa valsts nedēļas laikā izjaukusi Krievijas plānus, kas veidoti gadiem ilgi, un sacīja, ka viņš lepojas ar Ukrainas varonīgo pretošanos Krievijas iebrukumam.

"Mēs esam tauta, kas nedēļas laikā salauzusi ienaidnieka plānus. Plānus, kas tika veidoti gadiem ilgi - nekrietni, aprēķināti, ar naidu pret mūsu valsti, mūsu cilvēkiem, jebkuriem cilvēkiem, kam ir divas lietas - brīvība un sirds. Bet mēs viņus esam apturējuši un sitam," sacīja Zelenskis videoierakstā, kas ievietots vietnē "Telegram".

Prezidents sacīja, ka Ukrainas armija dara visu, lai galīgi salauztu ienaidnieku, un ka nedēļas laikā kopš iebrukuma sākuma ir krituši gandrīz 9000 Krievijas karavīru. Šie dati vēl nav pārbaudāmi, jo Krievija neziņo par saviem zaudējumiem.

"Gandrīz 9000 nogalinātu Krievijas karavīru vienā nedēļā. Mikolajivas virzienā okupantiem nākas ar desmitiem helikopteru savākt savus nogalinātos un ievainotos," teica Zelenskis.

"Ukraina negrib tikt noklāta ar karavīru līķiem. Vācieties mājās ar visu savu armiju. Sakiet savai pavēlniecībai, ka jūs gribat dzīvot, negribat mirt," sacīja Zelenskis, vēršoties pie Krievijas karavīriem.

"Neraugoties uz to, ka viņu ir desmitiem reižu vairāk, ienaidnieka morālais stāvoklis pastāvīgi pasliktinās, arvien vairāk okupantu bēg atpakaļ uz Krieviju," sacīja Ukrainas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka ukraiņi sit ienaidnieku arī bez ieročiem.

"Es tiešām esmu sajūsmā par Konotopas, Baštankas, Enerhodaras, Melitopoles un citu Ukrainas pilsētu un ciemu varonīgajiem mierīgajiem iedzīvotājiem, kuri nelaiž okupantus, slēdzot viņiem visu - slēdz ceļus, cilvēki iziet priekšā ienaidnieka tehnikai. Tas ir galēji bīstami, bet cik tas ir vīrišķīgi!" sacīja Zelenskis.

"Pat ja viņi var sadzīt vairāk cilvēku un vairāk tehnikas, tas viņiem neko nemaina. Lai kur viņi ieietu, visur viņus iznīcinās," uzsvēra Zelenskis.

"Jā, mums, ukraiņiem, tas ir Tēvijas karš. Mēs atceramies, kā sākas tēvijas kari un ar ko tie beidzas iebrucējiem," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!