Foto: Reuters/Scanpix
ASV varasiestādes trešdien paziņoja, ka tās zem Savienoto Valstu un Meksikas robežas uzgājušas nozīmīgu narkotiku kontrabandas tuneli.

Pamatīgi izbūvētais tunelis savienojis noliktavas, no kurām viena atradusies Tihuānā, Meksikā, bet otra Otajmesā, ASV. Likumsargi konfiscējuši vismaz 14 tonnas narkotiku un saistībā ar tuneļa darbību arestējuši divus cilvēkus.

365 metrus garajā tunelī bijušas atbalsta konstrukcijas, elektrība un ventilācijas sistēma. Tunelis atklāts otrdien, kad likumsargi līdzās noliktavai Otajmesā pamanījuši aizdomīgu kravas auto.

"Narkotiku karteļi maldīgi uzskata, ka tie var palikt nepamanīti, kontrabandu novirzot pazemē, bet mēs atkal no jauna esam spējuši šos tuneļus atrast un slēgt," sacīja ASV Imigrācijas un nodokļu dienesta amatpersona Dereks Benners.

"Fakts, ka šis gada laikā ir jau trešais atrastais pamatīgi izbūvētais robežtunelis, pierāda, ka karteļi ne pie kā neapstāsies, lai varētu turpināt kontrabandas ceļā ievest narkotikas ASV," sacīja Narkotiku apkarošanas administrācijas Sandjego nodaļas vadītājs Viljams Šērmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!