Foto: Reuters/Scanpix
Paštaisīts spridzeklis ceturtdien eksplodēja Afganistānas Goras provincē zem apvidus automobiļa, kas bija klāts ar bruņām un kurā atradās Lietuvas un Ukrainas karavīri, aģentūru BNS informēja Lietuvas Aizsardzības ministrijā.

Automašīnā atradās divi Lietuvas karavīri, kas incidentā necieta, un divi Ukrainas karavīri, kas guvuši vieglus ievainojumus, bet viņu dzīvībām briesmas nedraud.

Incidents notika, kad karavīri bija ceļā uz poligonu. Pēc sprādziena automašīna aizdegās, bet liesmas apslāpēja Goras provinces atjaunošanas vienības pārstāvji, kas ieradās notikuma vietā.

Sprādziens notika apmēram trīs kilometrus no Lietuvas vadītās  NATO spēku ISAF Goras provinces atjaunošanas vienības bāzes provinces galvaspilsētā Čagčaranā.

Lietuvas armijas pārstāvis kapteinis Marjus Varna BNS atzina, ka sprāgstvielas bija paslēptas uz ceļa un ir uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas tās bija par sprāgstvielām.

Viņš pastāstīja, ka ievainotie Ukrainas karavīri atrodas mediķu uzraudzībā.

Šis ir šogad pirmais šāda veida incidents Goras provincē, kas tiek uzskatīta par samērā drošu. Jūlijā tika apšaudīta Lietuvas karavīru patruļa provincē.

Lietuva kopš 2005.gada NATO spēku ISAF sastāvā vada Goras provinces atjaunošanas vienību, kas ir izvietota provinces galvaspilsētā Čagčaranā. Viens no misijas galvenajiem uzdevumiem ir veicināt Afganistānas centrālās valdības ietekmi, palīdzēt radīt drošu vidi, ieviest stabilitāti un radīt atbilstošus apstākļus provinces un valsts atjaunošanai.

Lietuvas kontingentu Čagčaranā patlaban veido 150 karavīru un civilpersonu. Provinces atjaunošanas vienībā ir arī Dānijas, Gruzijas, Japānas, ASV, Horvātijas, Rumānijas un Ukrainas bruņoto spēku pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!