Foto: AFP/Scanpix
Pēc neveiksmīga starta nokritušā Krievijas mākslīgā Zemes pavadoņa "Meridian" atlūzas atrastas četrās apdzīvotās vietās Krievijas Novosibirskas apgabala Ordinskoe rajonā, tai skaitā Ordinskoe, Vogaicevo un Černokulovo ciemā, ziņo Krievijas portāls "Vesti.ru".

Atsaucoties uz avotiem apgabala tiesībsargājošajās iestādēs, portāls ziņo, ka cilvēki nav cietuši. Pēc speciālistu vēstītā, atlūza 40 centimetru diametrā atrasta Vogaicevo ciemā, kur tā piektdienas vakarā pārsitusi kāda vietējā iedzīvotāja mājas jumtu, izveidojot caurumu divu metru diametrā un bojājot krāsns skursteni. Atlūzas nav toksiskas un nesatur radioaktīvās daļiņas.

Jau vēstīts, ka Krievijas kosmisko sakaru pavadonis "Meridian", kuru piektdien palaida no Pļeseckas kosmodroma, nokritis Toboļskas apkaimē. Pavadonis nogāzies kādu tehnisku problēmu dēļ.

Sākotnējā informācija liecinot, ka neparedzētas tehniskas problēmas notika raķetes trešās pakāpes darbībā.

Šī bija jau piektā reize, kad Krievija palaida "Meridian" pavadoni.

Krievija šogad veikusi 33 kosmosa kuģu un satelītu palaišanas, piecas no tām beigušās neveiksmīgi. "Meridian" iespējams divējāds pielietojums – to var izmantot gan militāriem, gan civiliem mērķiem. Pirmo reizi šāda tipa pavadoni palaida 2006.gadā, bet iepriekšējā palaišana notika 2011.gada maijā un bija veiksmīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!