Pakistānas kontrolētajā Kašmiras reģiona daļā spēcīgās lietusgāzes ir izraisījušas plašus zemes nogruvumus, kuros dzīvības zaudējis 31 cilvēks, raksta aģentūra "Associated Press".
Otrdien zemes nogruvums apraka divas ēkas kādā nomaļā kalnu ciematā, nogalinot 21 cilvēku, trešdien līdzīgs liktenis piemeklēja vēl desmit vienas ģimenes locekļus, stāsta atbildīgās amatpersonas. 15 cilvēki ēku drupās atrasti dzīvi, vēl septiņu cilvēku atrašanās vieta nav noskaidrota, un pastāv aizdomas, ka viņi ir apraksti māju gruvešos.

Nomaļie ciemati atrodas kalnos, kurus 2005.gadā satricināja spēcīga zemestrīce, kurā dzīvības zaudēja 80 000 cilvēku, vēl trīs miljoni palika bez pajumtes. Lielākā daļa šo cilvēku joprojām dzīvo pagaidu apmetnēs, un pagaidām nav skaidrs, vai otrdienas zemes nogruvumos cietuši arī šie iepriekš bez pajumtes palikušie iedzīvotāji.

2005.gada 7,6 balles spēcīgā zemestrīce izkustināja stāvās ieleju nogāzes, tāpēc tās vieglāk nobrūk spēcīgu lietusgāžu laikā. Uz notikuma vietu palīdzības sniegšanai nosūtītas armijas daļas, un gadījumā, ja laika apstākļi uzlabosies, tiks nosūtīts arī armijas helikopters, lai evakuētu cietušos. Lietusgāzes Pakistānas ziemeļu daļā sākās pirmdien un nav pārstājušas līdz trešdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!