Lietusgāžu izraisītos zemes nogruvumos Venecuēlā ir gājuši bojā vismaz 137 cilvēki galvaspilsētā Karakasā un gleznainajā Karību jūras piekrastē, un šī ir lielākā dabas katastrofa Venecuēlā 50 gadu laikā, paziņoja amatpersonas.
Lietavas izraisīja dubļu straumes, kas iznīcināja simtiem pussagruvušu māju Karakasas nabadzīgajos rajonos un pārvērta pludmales par dubļu laukiem.

Karakasā ir gājuši bojā vismaz 100 cilvēku, 100 pazuduši bez vēsts un 3200 zaudējuši pajumti," paziņoja pilsētas gubernators. Piekrastes štatā Vargasā trešdien tika apstiprināta 37 cilvēku bojāeja.

"Šāda mēroga traģēdija Venecuēlā nav notikusi 50 gadus," atzina valsts prezidents Ugo Čavess, apmeklējot Vargasas štatu ziemeļos no Karakasas.

Lietus Karību jūras piekrastē Venecuēlā ir lijis pēdējās 10 dienas, pārplūdinot parasti mierīgās upes un applūdunot pilsētu ielas. Prognozēts, ka lietus turpināsies arī šīs nedēļas nogalē.

Lidmašīnu reisi uz Simona Bolivara starptautisko lidostu 50 kilometrus uz ziemeļiem no Karakasas tika novirzīti uz citām lidostām.

Astoņos no 23 Venecuēlas štatiem ir izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!