Foto: AP/Scanpix/LETA

Otrdien Afganistānas un Pakistānas teritorijas skāra spēcīga 6,5 magnitūdu zemestrīce. Šobrīd zināms, ka bojā gājuši vismaz 13 cilvēki, bet vairāki desmiti ir ievainoti, ziņo medijs "Al Jazeera".

Pakistānas ziemeļrietumos bojā gāja vismaz deviņi cilvēki un vismaz 44 ir ievainoti, trešdien paziņoja valdības pārstāvis. Slimnīcās Ziemeļrietumu pierobežas provincē naktī no otrdienas uz trešdienu izsludināja ārkārtas stāvokli.

Deviņi cilvēki gāja bojā brīdī, kad vairākām ēkām Pakistānā iebruka jumts, ziņu aģentūrai AP skaidroja vairāki avoti. "10 gadus veca meitene un 24 gadus vecs vīrietis gāja bojā brīdī, kad viņu mājas sienas iebruka," skaidroja Pakistānas glābšanas dienesta pārstāvis Bilals Faizi. Viņs arī apgalvoja, ka zemes nogruvumi radījuši postījumus Svātas teritorijā, kas ir 180 km attālumā no galvaspilsētas Islāmābādas.

Savukārt Afganistānā bojā gājuši ir četri cilvēki. Ievainoti šobrīd ir 50 iedzīvotāji, aģentūrai "Reuters" paziņoja Veselības ministrijas pārstāvis.

Zemestrīces epicentrs atradies 40 km uz dienvidaustrumiem no Afganistānas pilsētas Jurmas. Nelielā pilsēta atrodas netālu no robežas ar Pakistānu un Tadžikistānu, skaidroja ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS).

Zemestrīce bijusi jūtama vairāk nekā 1000 kilometru rādiusā, kurā atrodas aptuveni 285 miljoni iedzīvotāju no Pakistānas, Indijas, Uzbekistānas, Tadžikistānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Afganistānas un Turkmenistānas, uzsvēra Eiropas Vidusjūras seismoloģiskais centrs (EMSC).

Pakistānas meteoroloģijas departaments zemestrīces spēku paaugstināja uz 6,8 magnitūdām un vēlāk paziņoja, ka bijis arī 3,7 magnitūdas spēcīgs pēcgrūdiens Hindukuša kalnu reģionā, kas robežojas ar Afganistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!