Indonēzijas Sumatras salas ziemeļos esošās Ačehas provinces piekrastes tuvumā trešdienas rītā notikusi 6,5 magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz 97 cilvēki un simtiem ievainoti, ziņo vietējās amatpersonas.

Televīzijas demonstrētajās ainās redzamas zemestrīces sagrautas ēkas un tilti. Pēc tās netika izplatīts brīdinājums par cunami.

Seklās zemestrīces epicentrs atradās 10 kilometrus uz ziemeļiem no Reuleutas pilsētas, paziņoja ASV Ģeoloģiskais dienests. Tās hipocentrs bija 10 kilometru dziļumā.

Zemestrīce bija sajūtama lielā daļā Ačehas, kuru 2004. gadā izpostīja zemestrīces izraisīts Indijas okeāna cunami. Tai sekoja vismaz pieci pēcgrūdieni.

Pidiedžajas pilsētā 18 kilometrus no epicentra sagruvušas vairākas mošejas, veikali, dzīvojamie nami un citas ēkas. Tiek meklēti izdzīvojušie, lietojot smago tehniku.

Vairākās pilsētās cilvēki panikā skrēja ārā no mājām, lai meklētu patvērumu prom no jūras.

Zemestrīce pārtrauca elektroapgādi vienā apriņķī un nodarīja postījumus augstskolai citā apriņķī.

Jūnijā 6,5 magnitūdu zemestrīce Sumatras rietumu piekrastē nodarīja postījumus desmitiem ēku un tajā tika ievainoti astoņi cilvēki.

Indonēzijas atrašanās tā sauktajā Klusā okeāna "uguns lokā", kur saskaras tektoniskās plātnes, nosaka biežu seismisku un vulkānisku aktivitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!