Foto: AFP/Scanpix
Zemestrīcē Pakistānā un Afganistānā pirmdien gājuši bojā vismaz 300 cilvēki, un abās valstīs ievainoti vairāk nekā 1000 cilvēku, paziņoja šo valstu amatpersonas.

Pakistānas ziemeļos zemestrīcē gājuši bojā vismaz 230 cilvēki.

Afganistānas ziemeļaustrumos dzīvību zaudējuši vismaz 70 cilvēki. To vidū ir 12 meitenes, kas gāja bojā panikas izraisītā drūzmā skolā valsts ziemeļu provinces Taharas galvaspilsētā Talokanā, kurā arī tika ievainoti 35 cilvēki. Bojāgājušie ir Badahšanas, Baghlanas, Kunaras, Taharas un Nangarharas provincēs.

Gan Pakistānā, gan Afganistānā zemestrīce sagrāvusi lielu skaitu ēku, daudzviet bloķēti ceļi un pārtraukta elektroapgāde.

7,5 magnitūdu stiprās zemestrīces epicentrs atradās Afganistānā, un zemestrīce bija jūtama arī Pakistānā un Indijā, kuras galvaspilsētā Deli zemestrīces dēļ tika apturēta metro satiksme. Daudzviet Indijas ziemeļos cilvēki panikā atstāja ēkas.

Zemestrīces hipocentrs atradās 213 kilometru dziļumā, bet epicentrs - apmēram 80 kilometru uz dienvidaustrumiem no Afganistānas pilsētas Faizabadas nomaļā Hindukuša kalnu rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!