"Lielā astotnieka" (G8) samitu, kurš notiks no 8. līdz 10. jūlijam, spēcīgas zemestrīces gadījumā pārcels uz Itālijas galvaspilsētu Romu, pirmdien vēsta vietējie mediji ar atsauci uz avotiem valdībā.

Kā ziņots, aprīļa postošajā zemestrīcē cietušo L'Akvilas pilsētu Itālijā, kur ieplānota G8 samita norise, piektdien satricināja jauns pazemes grūdiens, kura stiprums šoreiz bija 4,1 balle.

Avoti valdībā precizē, ka lēmums pārcelt sanāksmi uz Romu tiks pieņemts, ja pazemes grūdieni L'Akvilā sasniegs ne mazāk par 4-4,5 ballēm pēc Rihtera skalas. Šādā gadījumā paredzēta G8 līderu ārkārtas evakuēšana ar helikopteriem, bet pārējos samita dalībniekus no pilsētas izvedīs ar automašīnām.

Jau vēstīts, ka jaunā zemestrīce piektdien nav nodarījusi būtiskus postījumus, bet bijusi pietiekami spēcīga, lai liktu nodrebēt māju sienām, iedarbinātu daudzu automobiļu signalizāciju un pamudinātu cilvēkus izskriet ielās.

9. aprīlī zemestrīcē L'Akvilā gāja bojā gandrīz 300 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 60 000 pilsētas iedzīvotāju zaudēja pajumti.

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni gan uzsvēris, ka ēkas, kurās iecerēts uzņemt no 8. līdz 10.jūlijam paredzētā G8 samita dalībniekus, spēj izturēt pat spēcīgu zemestrīci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!