Foto: AP/Scanpix/LETA

Iestājoties ziemai, apstākļi Ukrainas austrumos kļūs labvēlīgāki militārās operācijas tempam un Ukrainas pretuzbrukums pastiprināsies, jaunākajā analīzē par Krievijas iebrukumu Ukrainā prognozē ASV Kara studiju institūts (ISW).

Institūta eksperti atsaucās uz kādu Krievijas militārā emuāra autoru, kurš sestdien ziņoja, ka zeme Kreminnas-Svatoves līnijā ir sasalusi, un prognozēja, ka ukraiņu spēki palielinās savu spiedienu uz krievu aizsardzību.

Iepriekšējā dienā Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs arī ziņoja, ka laikapstākļi frontes līnijā no Kreminnas līdz Svatovei mainās un, viņaprāt, ukraiņu spēki spēs uzlabot pretuzbrukumu, jo dubļi sasals.

Iepriekš ISW pieļāva, ka tuvāko nedēļu laikā militāro darbību temps palielināsies, jo pastāvīgs sals sasaldēs zemi visā kaujas darbību apgabalā, jo īpaši Ukrainas austrumos, kur dubļi kavēja abu pušu virzību.

ISW analītiķi norāda, ka ne Krievija, ne Ukraina ziemā neapturēs uzbrukumu, jo tas ir vispiemērotākais laiks karam ar mehanizētajām vienībām.

Vienlaikus ASV nacionālo izlūkdienestu direktore Avrila Heinsa iepriekš pauda viedokli, ka tuvāko mēnešu laikā kaujas darbību temps Ukrainā palēnināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!