Tikai nedaudzi svētceļnieki un palestīnieši riskējuši iziet Betlēmes ielās Ziemassvētkos, kur svētku prieku aptumšo trīs mēnešus ilgā asinsizliešana reģionā.
Palestīniešu kristieši, kas kādreiz Betlēmē un apkārtējos arābu ciemos - Beitsahurā un Beitdžalā - bija vairākumā, pārsvarā palika mājās, cepot gaļu un gatavojot rīsus Ziemassvētku svinībām.

Lielākā daļa palestīniešu sazinājās ar radiniekiem pa tālruni. Tā kā Izraēlas armija ir bloķējusi Jēzus Kristus dzimšanas vietu un arī citas palestīniešu pilsētas, tad ģimenēm sanākt kopā ir tikpat kā neiespējami.

Betlēmē šogad ir atcelti lielākā daļa Jēzus Kristus 2000.dzimšanas dienas svinīgo pasākumu, un šajā vietā ir ieradušies tikai ļoti nedaudzi tūristi, salīdzinājumā ar viesu skaitu pagājušajā gadā, kad tika svinēta 2000.gada atnākšana.

Taču palestīniešu līderis Jasirs Afrafats pievienojās dievlūdzējiem Ziemassvētku pusnakts mesā pilsētā. Tā bija viņa pirmā ierašanās Jordānas rietumkrastā kopš vardarbības atsākšanās septembra beigās. Sadursmēs starp izraēliešiem un palestīniešiem gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēku, galvenokārt palestīnieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!