Divi amerikāņu karavīri svētdien tika nogalināti Ziemeļirākas lielākās pilsētas Mosulas centrā, paziņoja ASV bruņoto spēku pārstāvji un aculiecinieki.
101.gaisa desanta divīzijas preses sekretārs paziņoja, ka karavīri tika nošauti, kad viņi brauca no viena militāra objekta Mosulā uz citu un viņu automašīna bija apstājusies satiksmes sastrēgumā. 101.gaisa desanta divīzija patrulē Mosulas rajonā.

Vairāki irākiešu aculiecinieki sacīja, ka karavīrus nogalinājuši ar nažiem bruņoti nezināmi uzbrucēji, pielavoties amerikāņu patruļai un pārgriežot rīkli diviem karavīriem. Par uzbrucēju likteni netika ziņots. Televīzija demonstrēja lielas asins peļķes uz asfalta uzbrukuma vietā.

Aculiecinieki stāstīja, ka vietējie iedzīvotāji apzaguši nogalinātos karavīrus, pārmeklējot kabatas, un izsituši viņu civilā automobiļa logus. Viens vīrietis vicināja asiņainus Irākas dinārus, kurus viņš esot paņēmis no nogalinātajiem karavīriem.

"Cilvēki vāca priekšmetus no automobiļa. Es palūkojos iekšā un ieraudzīju divus karavīrus asinīs," sacīja vietējais ugunsdzēsējs, kurš pēc šāvieniem atsteidzās notikuma vietā.

ASV bruņotie spēki norobežoja notikuma vietu un nopratināja klātesošos. "Amerikāņi šajā rajonā tiek ienīsti. Viņi šeit ir veikuši daudzus reidus un nav nekāds pārsteigums, ka viņiem uzbruka," sacīja irākietis, kurš stāvēja rindā pēc benzīna.

Kopš ASV prezidents Džordžs Bušs 1.maijā pasludināja liela mēroga karadarbību Irākā par pabeigtu, tur ienaidnieka uzbrukumos ir gājuši bojā 185 amerikāņu karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!