Foto: AFP/Scanpix
Ziemeļīrijā par policistu apsaukāšanu tiek tiesāts Latvijas valstspiederīgais, kurš rupji nolamājis likumsargus, kas, domājot, ka vīrietis ir ievainots, mēģināja viņam palīdzēt, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

Dangenonas policija 30 gadus veco Latvijas valstspiederīgo Andreju Konosenko 2. aprīlī atrada guļam uz ielas. Kad policisti mēģināja viņam palīdzēt, vīrietis sāka likumsargus rupji apsaukāt.

Viņš skaļā balsī uz policistiem kliedzis: "Ejiet d****, īru cūkas!" Policisti aicināja viņu nomierināties, taču vīrietis turpināja trakot un ar nagiem ieķērās policista rokā, savainojot to līdz asinīm.

Viņš turpinājis izkliegt virkni apvainojumu, vienlaikus apgalvojot, ka "Latvijas policija ir nopietna".

Konosenko ticis arestēts un ievietots policijas transportlīdzeklī, bet laikā, kamēr viņš tika transportēts uz Dangenonas policijas iecirkni, piedzērušais vīrietis turpināja kliegt: "Ejiet d****, jūs īru cūkas! Jums ir problēmas! Krievijas policija gan ir forša! Īri ir šimpanzes!"

Arī pēc aizrādījumiem, ka viņš par šiem izteikumiem var nonākt tiesā, Konosenko līdzīgus epitetus veltījis arī īru tiesu sistēmai.

Kad tulks šonedēļ Konosenko izteikumus atkārtoja tiesā, apsūdzētais smaidīja un smējās. Savukārt tiesnesis Džons Mīens nolēma, ka lieta ir pietiekami nopietna, lai pieprasītu pirmstiesas izmeklēšanas ziņojumu.

Tiesā Konosenko pagarināts drošības līdzeklis un sprieduma pasludināšana atlikta līdz 3. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!