Foto: EPA/Scanpix/LETA

Paaugstinātu terora draudu apstākļos Ziemeļīrijā policija strādās pastiprinātā režīmā, paziņojis Ziemeļīrijas policijas dienesta (PSNI) galvenais konstebls Saimons Bērns.

Režīms būs spēkā desmit dienas un pēc tam tiks pārskatīts.

Bērns pieļauj, ka radikālie īru republikāņi Lieldienu periodā mēģinās ieraut policistus sabiedrisko nekārtību situācijās.

Lielbritānijas izlūkdienests MI5 nesen paaugstināja terorismu draudu līmeni Ziemeļīrijā līdz nopietnam, kas nozīmē, ka terorakts ir ļoti iespējams.

Dienests šādu lēmumu pieņēma pēc Ziemeļīrijā nesen notikušā uzbrukuma detektīvam Džonam Koldvelam, kurš guvis smagus ievainojumus. Policija par šo uzbrukumu tur aizdomās kaujinieku grupējumu "Jaunā Īru republikāņu armija" (Jaunā ĪRA).

"Tagad mums ir darīšana ar smagiem terorisma draudiem, kas nozīmē, ka uzbrukums ir ļoti iespējams visur Ziemeļīrijā," paziņoja Bērns.

Viņš uzsvēra, ka uzbrukumu draudi galvenokārt vērsti pret policistiem un viņu ģimenes locekļiem, cietumu apsargiem un militārpersonām.

Bērns norādīja, ka runa ir par uzbrukumiem ar ieročiem un spridzināšanu, ko tuvāko sešu mēnešu laikā gatavs veikt neliels skaits teroristu.

Bērns norādīja, ka paaugstinātie draudi radušies laikā, kad Ziemeļīrijā ir paaugstināts pieprasījums pēc policistu darba.

Lieldienu periodā plānotas 90 parādes un pasākumi, norādīja Bērns, piebilstot, ka parasti notiek arī iepriekš nepieteiktas parādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!