Policista nogalināšanu Ziemeļīrijā izmeklējošie detektīvi otrdien arestējuši divus 17 un 37 gadus vecus vīriešus.

Policija pavēstīja, ka abi arestēti Kreigeivonas pilsētā, kur pirmdienas vakarā caur policijas patruļmašīnas aizmugures stiklu tika nošauts 48 gadus vecais policists Stīvens Kerols.

Kā jau ziņots, atbildību par policista nogalināšanu otrdien uzņēmās no īru republikāņu armijas atšķēlies grupējums "ĪRA kontinuitāte".

"ĪRA kontinuitāte" no Īru republikāņu armijas atšķēlās 1986.gadā. Grupējuma atbalstītāji sevi uzskata par Īrijas Republikas 32.grāfistes nacionālo armiju.

"ĪRA kontinuitāte" ir viens no vairākiem disidentu republikāņu pusmilitāriem grupējumiem, kas neatbalsta miera procesu Ziemeļīrijā un kas veikuši virkni spridzināšanu un apšaužu pret civiliedzīvotājiem un drošības spēkiem.

Šis Ziemeļīrijā pēdējās dienās ir jau otrais gadījums, kad uzbrukumos dzīvību zaudē drošības struktūru pārstāvji, līdz ar to raisot bažas par politiskās stabilitātes saglabāšanos šajā Apvienotās Karalistes daļā, kur pēc gadu desmitiem ilgušā konflikta kopš Lielās piektdienas līguma noslēgšanas 1998.gadā bija iestājies miers.

Par sestdien vakarā notikušo uzbrukumu armijas bāzei Ziemeļīrijas Antrimas grāfistē, kad dzīvību zaudēja divi britu karavīri, atbildību uzņēmās "Īstās Īru republikāņu armijas" radikāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!